Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-در حالیکه که هم‌اکنون در شهر تهران کوله‌پشتی ۷۰۰ هزار تومانی و مدادرنگی ۲۰۰ هزار تومانی به فروش می‌رسد در مناطق محروم کشور پرداخت ۱۶ هزار تومان بابت هزینه کتاب‌های کلاس اول دبستان برای خانواده دانش‌آموزان معضل است!

با نزدیک‌ شدن فصل بازگشایی مدارس، خانواده‌ها درگیر تأمین لوازم‌التحریر مورد نیاز تحصیل فرزندانشان هستند، ملزوماتی که حالا زیر سایه افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در مقایسه با سال‌های قبل‌، افزایش قیمت چشمگیری را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان بیشترین فشار و تأثیر منفی خود را بر سبد هزینه خانوارهای طبقه ضعیف جامعه تحمیل می‌کند و در این میان حتی برخی نگران ترک‌تحصیل‌هایی هستند که زیر سایه افزایش هزینه‌های تحصیل رقم می‌خورد.

ابوالفضل کمالی؛ رئیس سابق آموزش و پرورش منطقه ۷ شهر تهران در مورد تأثیر قیمت کتاب‌های درسی و لوازم التحریر بر روند تحصیل دانش‌آموزان به ویژه در مناطق محروم کشور اظهار کرد: ابتدا باید بگویم در شرایط عادی از همین مواقع یا شاید زودتر معمولاً یک شوک به بازار لوازم‌التحریر و ملزومات مدرسه‌ای وارد می‌شود و گاهی قیمت‌ها ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

رشد بیش از حد قیمت لوازم‌التحریر و تأثیر آن بر ترک تحصیل

او این موضوع را مطرح می‌کند که باید بررسی کنیم آیا لوازم‌التحریر به‌عنوان ابزار ضروری تحصیل است یا خیر، اگر پاسخ مثبت بود و جزو ضروریات برای تحصیل دانش‌آموز است و باید با این ابزار به ارتقای کیفیت تحصیل دانش‌آموز کمک شود در اینجا گرانی ۱۰۰ درصدی معنادار و رشد بیش از حد قیمت‌ها منجر به کاهش خرید و تقاضا شده و حتی ممکن است منجر به ترک تحصیل هم منجر شود و زمانی اوضاع بحرانی‌تر خواهد شد که در بحث عدالت آموزشی مشاهده می‌کنیم چقدر تبعیض اقتصادی بین افراد مختلف کشور وجود دارد مثلاً برخی روستاهای ما واقعاً مشکل اقتصادی حاد دارند و برای آنها تهیه لوازم‌التحریر برای تحصیل فرزندانشان بسیار سخت می‌شود.

بنده از یکی از دوستانم که در بازار لوازم‌التحریر است، اوضاع را پرسیدم که در پاسخ گفت مشتریان فوق‌العاده نسبت به سال گذشت کم شده‌اند و این نشان می‌دهد باید تدابیر جدی از سوی مسئولان اندیشیده شود.

لوازم‌التحریر میلیونی دانش‌آموزان در مدارس برخوردار تهران

دواری معتقد است موضوع دیگری که برای تحصیل فرزندان موجب ایجاد هزینه برای خانواده‌ها می‌شود، هزینه‌های لوازم‌التحریر است؛ او دراین باره گفت:‌ در حوزه لوازم‌التحریر باید بدانیم درباره کدام گروه از بچه‌ها صحبت می‌کنیم، گروهی که در مدارس خاص و غیردولتی تهران و در محیط برخوردار تحصیل می‌کنند که از وسایل و لوازم‌التحریر فانتزی استفاده می‌کنند یا منظورمان گروهی است که لوازم‌التحریر برای آنها جزو ابزار اولیه مورد نیاز برای تحصیل است، اگر معیار ما گروه اول باشد هم اکنون در شهر تهران کوله‌پشتی ۷۰۰ هزار تومانی و مدادرنگی ۲۰۰ هزار تومانی به فروش می‌رسد و در مجموع ممکن است هزینه خرید لوازم‌التحریر دانش‌آموز در یکی از مدارس برخوردار تهران به چند میلیون تومان هم برسد اما با هزینه خیلی نازل می‌توان لوازم‌التحریر مورد نیاز را به عنوان ابزار مؤثر برای تحصیل دانش‌آموزان در مناطق محروم تهیه کرد.

کتاب‌های کمک درسی نیز الزاماً برای تحصیل دانش‌آموزان مفید و ضروری نیست و در دوره ابتدایی کتاب‌های کمک درسی را ممنوع کردیم در کل ما می‌گوییم کتاب‌های کمک آموزشی مفید نیست مگر آنهایی که معلم به تشخیص خود و به اقتضای کلاس درس از آن بهره‌برداری می‌کند نه اینکه تک به تک دانش‌آموزان ملزم به خرید کتاب کمک درسی شوند!

او در واکنش به این موضوع که "آیا سال گذشته در همین شهر تهران  تغذیه و شیر رایگان توزیع شد؟" عنوان‌کرد: ما اینجا نمی‌خواهیم بحث لوازم‌التحریر دانش‌آموزان و کتب درسی را به مشکلات کلان اقتصادی کشور وصل کنیم و اگر هدف محرومیت‌زدایی است به بحث‌های مفصلی نیاز دارد؛ اگر می‌خواهیم علل ترک‌ تحصیل و افت تحصیلی دانش‌آموزان را در مناطق محروم بررسی کنیم، در هیچکدام از شاخص‌ها گرانی کتاب مطرح نیست.

منبع: تسنیم

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان

مدیر دارالاکرام شعبه خراسان رضوی در تشریح اقدامات این مؤسسه با بیان اینکه نزدیک به ۲ دهه از آغاز فعالیت دارالاکرام می‌گذرد و ما همواره تلاش کرده‌ایم شفاف و پاسخگو باشیم،می گوید:رسالت دارالاکرام توانمندسازی دانش‌آموزان بااستعداد است تا بالنده شوند و امکان کسب مهارت‌های مورد نیاز را داشته باشند،بدون آنکه کرامت انسانی آنها خدشه‌ دار شود.

مریم تقوی با اشاره به اینکه این مؤسسه در ۲۵  استان کشور با حمایت از کودکان بدون سرپرست و فاقد سرپرست مؤثر فعالیت می کند،می گوید:این خیریه در حال حاضر ۷۶۰۰ دانش آموز را با اعطای بورسیه و خدمات مددکاری،آموزشی،درمانی و معیشتی حمایت می کند.

وی ادامه می دهد:تلاش و هدف مؤسسه در سراسر کشور این است که در سال جاری علاوه بر ۷۶۰۰ دانش آموز ۱۰ هزار دانش آموز دیگر را هم زیرپوشش حمایتی خود قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه ما به دنبال راهکارهایی هستیم که علاوه بر حمایت های آموزشی ،حمایت های پرورشی،عاطفی وحمایت های مهارت آموزی را هم از افراد تحت حمایت داشته باشیم ومی گوید:شناسایی ،حمایت و نگه داشتن این بچه ها و خانواده های آنان در چرخه توسعه فردی و انسانی فرایندی تعریف و تبیین شده است که بتوانیم این کار را درسطح کشور بیشتر انجام  دهیم تا دانش آموزان در چرخه تحصسل و رشد باقی بمانند.

تقوی ادامه می دهد:این مؤسسه دراستان خراسان رضوی هم اکنون حدود ۷۰۰ دانش آموز را در شهرهای مشهد،قوچان،سبزوار و تربت جام با اعطای بورسیه تحصیلی و سایر خدمات مورد حمایت قرار داده است.

وی به فعالیت خیریه دارالاکرام در مناطق محروم دراستان های مختلف اشاره می کند و ادامه می دهد:درحادثه‌ سیل اخیر که در سیستان وبلوچستان رخ داد،دارالاکرام با حمایت نیکوکاران ایرانی خارج از کشور، اقلام مورد نیاز خانواده‌های سیل‌ زده وعضو این مؤسسه را به ارزش ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تهیه و توزیع کرد.

وی با تأکید بر اینکه این خیریه یک سازمان مردم نهاد است که از طریق کمک های مردمی و کمک های خیرین اداره می شود،می افزاید:حمایت از دانش آموزان در این خیریه براساس تحصیل و عملکرد تحصیلی،فرهنگی و ورزشی که انجام می دهند ،امتیاز می گیرند و براساس امتیازشان حقوقی تحت عنوان بورسیه  دریافت می کنند؛ یعنی مبنای دریافت بورسیه براساس تلاش و پویایی خود دانش آموزان در زمینه های مختلف انجام می شود.

وی با تأکید بر اینکه ما در این مؤسسه امیدوار هستیم و تلاش می کنیم  که روزی فرا برسد که هیچ دانش‌آموزی به علت مشکلات اقتصادی ترک تحصیل نکند و حتی در معرض آن نیز قرار نگیرد،می افزاید: دارالاکرام درصدد است از طریق آموزش درست و متناسب با استعدادهای یک دانش‌آموز، از او یک شهروند خوب بسازد. 

منبع: قدس آنلاین مهدی توحیدی

دیگر خبرها

  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به حوزه آموزش و پرورش بردسکن
  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • بندبازی مرگبار برای تحصیل
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • از رایگان‌سواری چه می‌دانید؟ | با هیچهایک رایگان سفر کنید!
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند